Home / / Buurtbus Vechtdal staat voorlopig nog stil

Buurtbus Vechtdal staat voorlopig nog stil

DALFSEN – De buurtbussen in Oost-Nederland rijden voorlopig nog niet. Dit in tegenstelling tot het overige openbaar vervoer, dat per 1 juni weer de normale dienstregeling oppakt.

“Zolang we de veiligheid van de chauffeurs en de passagiers niet kunnen garanderen, zetten we de buurtbussen niet in”, zegt een woordvoerster van Keolis. Deze vervoerder zorgt in het grootste deel van Oost-Nederland dat lokale buurtbusverenigingen hun lijnen tussen de dorpen en steden rijden. Hiervoor worden dagelijks vele vrijwilligers ingezet, vaak gepensioneerden die in de risicocategorie vallen. Er zijn op dit moment nog te veel onduidelijkheden en onmogelijkheden om de buurtbussen per 1 juni onder de strikte voorwaarden te laten starten.

De voorwaarden waaronder het ‘overige openbaar vervoer’ weer gaat rijden zijn het gebruik van mondkapjes en een maximale bezetting van 40% van de beschikbare plaatsen. Ook worden er maatregelen genomen om de chauffeurs af te schermen en komt er een aparte in- en uitgang voor de passagiers, waarbij iedereen elkaar de ruimte kan geven.

Voor de buurtbussen komt 1 juni dus te vroeg. Wanneer ze wel weer gaan rijden is nog niet bekend. Zodra er meer nieuws is over een herstart van de dienstregeling wordt dit bekend gemaakt op de website van Buurtbus Vechtdal.

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.