Zorghotel Imminkhoeve gaat coronapatiënten opvangen

LEMELE – Zorghotel Imminkhoeve in Lemele wordt sinds dinsdag tijdelijk ingezet voor de opvang van zieke en herstellende patiënten met het coronavirus. Zorgorganisatie Carinova zorgt voor de inzet van verplegend personeel.

Imminkhoeve, dat voor een deel beschikbaar komt voor de opvang, gaat ruimte bieden aan veertig herstellende patiënten die te ziek zijn om thuis te blijven, verpleegd worden of herstellende zijn na een ziekenhuisopname. Normaal gesproken is Imminkhoeve een aangepast vakantieverblijf voor mensen met een beperking en voor ouderen. De locatie beschikt over een groot terrein en biedt meerdere accomodaties, wat het geïsoleerd opvangen en verplegen van patiënten goed mogelijk maakt.

“Het gaat om patiënten die flink ziek zijn of ziek zijn geweest. Denk aan mensen die niet ziek genoeg zijn om nog in het ziekenhuis te blijven maar die ook nog niet naar huis kunnen. Of andersom”, zegt Rianne van den Berg, directeur van GGD IJsselland en GHOR IJsselland. “Het gaat ook om mensen uit een verpleeg- of verzorgingstehuis, mensen die ‘beschermd wonen’ of uit de maatschappelijke opvang die coronagerichte zorg nodig hebben.”

Indien nodig kan het tijdelijke zorghotel in gebruik worden genomen. Het is afwachten of dit daadwerkelijk noodzakelijk is nu het aantal ziekenhuisopnames wat afneemt door de genomen maatregelen. Mocht er toch weer een stijging komen dan zijn de organisaties hierop voorbereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.