Zoekplaatje van de Week

In het fotoarchief van de Gemeente Ommen komen we deze foto tegen. De boerderij staat bekend onder de naam ‘Erve Kortman’. Een eeuwenoude naam in Beerze en was lange tijd, net als veel andere boerderijen, eigendom van de bewoners van de havezate Beerze. 1914 wordt vermeld als datum waarop deze foto is gemaakt. Het zou geweldig zijn als we nog kunnen achterhalen wie hier op de foto staan. Wie helpt?

De vorige foto uit deze reeks (GZ0120, week 15, foto van koets ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Lemelerveld in 1979) heeft meerdere reacties opgeleverd. Met dank aan Riekie Roelofs, Ellen Eikenaar-Vrolijken, Arjan Grootemarsink, Jan Koggel en Jan Hendrik Kleinlugtebeld voor de informatie, samengevat: Voorop de bok zitten Gerrit Velthuis (menner) en Gerhard Reimink (met fles Berenburg), achterin zit het echtpaar Dinie Veltmaat en (met hoge hoed) Gait (Gerard) Vrolijken, allemaal afkomstig uit Lemelerveld, buurtschap Heidepark. Gerard Reimink van Cafe-Restaurant Reimink, vroeger bij de brug, nu staan er nieuwe woningen. Gerrit Velthuis woonde bij de brug en het echtpaar Vrolijken aan het Zwembadlaantje. De man op de voorgrond is Johan Pasman. Het feest was bij loonbedrijf Roelofs in de schuur.
Wat geweldig om zoveel gedetailleerde informatie te krijgen over deze foto, allemaal heel hartelijk bedankt !!

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer FK0010, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Taxi Steen, een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke benadering van de passagier hoog in het vaandel heeft staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.