Zoekplaatje van de Week

‘Opening transportbedrijf Tielbeke’ wordt bij deze foto vermeld. In 1970, dus al weer 50 jaar geleden, vond deze opening plaats. Op de achtergrond zien we reclameslingers van DAF. Vijf foto’s heeft Herman Wigbels destijds van deze gelegenheid gemaakt. Bij twee foto’s zien we een gigantische ereboog van groen waar oude en antieke Tielbeke-auto’s onderdoor rijden. Wie kan ons meer vertellen over deze gelegenheid en de personen die op de foto staan?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 61 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Jochem van Rosmalen, Sandra Runherd en Hans Steen voor de informatie over het vorige zoekplaatje (haw_59164, week 13, gedenksteen woningbouw De Strangen) in deze reeks, samengevat: De foto is gemaakt van de eerste steenlegging en onthulling plaquette op een huis op de hoek van de Herikstraat, ter gelegenheid van de bouw van de eerste woning in de Strangen. De achterste persoon (met handen over elkaar) is Derk Jan Runherd, uitvoerder bij Bimo Bouw. De middelste persoon is Jan Bilder, directeur van Bimo Bouw. Over de mevrouw vooraan zijn de meningen verdeeld. Het zou mevr. Vosjan, wethouder van Ommen kunnen zijn, of Nel Hammer, bestuurslid van de betreffende woningbouwvereniging. Wie kan ons hierover uitsluitsel geven?

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_63026 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting ‘De Darde Klokke’ met het ‘Drie moandeleks tiedschrift veur Ommen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.