Weekmarkt nog steeds erg geliefd

DALFSEN – Ondanks de beperkende maatregelen van de overheid i.v.m. het coronavirus zijn o.a. in Dalfsen op de donderdagmorgen en in Nieuwleusen op zaterdagmorgen de weekmarkten nog altijd zeer geliefd. Conform de maatregelen moeten klanten een onderlinge afstand van 1,5 meter tot elkaar bewaren. In de normale opstelling zou dat in Dalfsen niet mogelijk zijn, dus zijn de kramen verder uit elkaar geplaatst. Markeringen zorgen ervoor dat men op gepaste afstand van elkaar in de rij kan staan.

Stonden vele kramen eerst tegenover elkaar, nu staan deze in Dalfsen geheel rond de Grote Kerk. Het geheel is één groot ‘versplein’. De circa 15 kramen op de Markt in Dalfsen zijn geopend van 08.30 tot 12.30 uur. Op de markt treft men een compleet aanbod aan van onder andere groente en fruit, kipspecialiteiten, vis, vlees en vleeswaren, noten en zuidvruchten, brood-koek-snoep, kleding, ondermode en bloemen. Dat de markten gewoon door gaan heeft alles te maken met het feit dat de markten net als groentezaken, telers, boeren en supermarkten deel uitmaken van de voedselketen.

Op beide markten geldt wel dat op de markt gekochte etenswaren niet ter plekke mogen worden geconsumeerd. Daarom ontbreekt de viskraam en is het voor velen niet mogelijk om op donderdagmorgen het gebruikelijk visje te halen bij de altijd drukke en gezellige viskraam. “Maar de zaken lopen naar behoren en het is nog altijd zeer gezellig”, weet een medewerkster van bakker Hofstede. “De mensen houden zich voortreffelijk aan de 1.5 meter afstand.” Hij had rond 12.00 uur nog volop klandizie.

Tekst/Foto; Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.