Home / / Waterschap ruimt drijfafval op na hoogwater

Waterschap ruimt drijfafval op na hoogwater

REGIO – Nu het hoge water op de rivieren is gezakt, ruimt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het achtergebleven drijfvuil op. Dit bestaat naast takken, boomstammen, gras en riet, ook uit afval, zoals jerrycans, pallets, blikjes, flessen, plastic, laarzen en zelfs deuren. Door het hoogwater is dit allemaal naar de dijk gespoeld en verstikt het de grasmat als het blijft liggen. Het waterschap voert de opruimwerkzaamheden uit langs de IJssel, de Vecht, het Zwarte Water, het Zwarte Meer en het Ganzendiep.

‘Daak’

Naast prachtige foto’s en video’s levert hoogwater ook vakjargon uit de waterschapswereld op, zoals ‘daak’. Met daak wordt het drijfvuil bedoeld dat nu langs de dijken ligt en de grasmat bedekt. Daak betekent letterlijk aangespoelde ruigte.
Bij de dijkinspectie wordt ook op het drijfvuil gelet. Er kan zomaar een boomstam, grote tak of pallet tussen zitten die voortdurend tegen de dijk heeft geklotst en de grasmat beschadigde.

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.