Uit Hei en Dennen: Lente

  Uitbundige bloesem aan bomen en struiken met een lekker warm zonnetje erbij, alsof er niets aan de hand is. En zo wil ik het in deze column houden. De dames Cor en Ona doen hun best, maar wij laten ons deze prachtige tijd rond Pasen niet afnemen. Verloofde en zijn 82 jaar oude broer tuffen per motor langs ‘s Heeren wegen en gelijk hebben ze. Ik mocht dus onze hondjes uitlaten. Fijn? Niet echt. Zij trekken mij door de heuvels van het Wolfskuilbos en laten mij dus uit!

  Al 7 jaar slepen zij ons voort, nog steeds zonder een onfortuinlijke val onzerzijds, maar het is oppassen geblazen. Ik weet het en besef al die jaren al, dat een puppytraining alleen zin heeft als je dat zelf met je hond doet. Wij lieten dat over aan ons lieve overbuurmeisje. Naar haar luisterden zij zonder morren. Overbuurmeisje is nu rond de 20 en wandelt liever met haar verloofde in het Laarbos. En dat kunnen wij billijken.

  Wij hebben een nieuwe serretafel. Vorig jaar augustus besteld en een maand geleden AL bezorgd. Nee, de mannen hoefden de glasplaten er niet in te leggen, dat zou verloofde veel beter kunnen, vond ik. Jammer jammer, want 10 cm te kort. Gebeld, en vorige week werden de juiste platen bezorgd en aangebracht. Ja, ik leer van mijn dommigheden. Geweldig zeg, de bovenste glasplaat viel perfect in de sponningen. En de onderste? Net niet, zijnde te groot. Ik denk dan, in mijn onnozelheid, vijl er wat af! Maar dat kan niet, dat heeft verloofde uitgelegd, maar technische zaken beklijven bij mij niet lang. Nu ligt de te lange plaat provisorisch met ook wat tijdschriften en boeken erop. Zo’n grote tafel moet wel een beetje “smoel”krijgen hè. Een vaasje met bloemen erop, maar waar haal ik bloemen vandaan? Uit de tuin, verdwaalde pinksterbloemen, wat struikgewas en overgebleven spul uit een vorig boeketje. Je moet toch wat!
  Volgende week worden er weer boodschappen gehaald, we eten eerst alles uit de grote voorraad op. Ja, een bezoek aan AH is te vergelijken met de tocht van de Willem Barentz naar de Noordpool. Voorzien van handschoenen en een goed gekeurd mondkapje betreedt verloofde de grootgrutter. Oudjes kunnen daar ‘s morgens van 7 tot 8 uur vrij rondlopen. Je moet er wel vroeg voor opstaan. Boven in Friesland wordt alweer in bedrijven gewerkt. Dochter en schoonzoon hebben de vlag uitgehangen.
  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.