Uit Hei en Dennen: Laten we naar elkaar omzien

Went u al een beetje aan de omzichtige manier van inkopen? Verloofde doet eens per drie weken een gigantisch aantal boodschappen bij de Albert Heijn en daar eten, drinken en snoepen wij dan drie weken van. Hij winkelt met mondkapje. Waarom? In de weken voordat corona in ons land voet aan lichaam kreeg, lazen we al over de problemen in Italië. Dat onze Nederlandse bevolking zou worden overgeslagen leek niet aannemelijk. Dus werden er medische mondkapjes besteld en die draagt hij dus mèt zijn handschoenen tijdens het inkopen.

Verstandig hoor. Ja, wij oudjes zijn snel aan de beurt hè. En om nou op je buik liggend met allerlei toeters en bellen in en om je lichaam bewusteloos te zijn is geen aanlokkelijk vooruitzicht. Bovendien gaan juist de oudjes veel sneller dood in die I.C’s. De begrafenis daarna is ook al zo karig. Met een paar familieleden word je snel naar je laatste rustplek vervoerd en daarmee is de ceremonie dan klaar.

Zijn jullie ook zo enthousiast over onze minister-president Mark Rutte?  Wij zijn enorm trots op hem, een waar staatsman is opgestaan. Ook zijn ministers en adviseurs doen het goed. De begeleidende gebarentolk is fantastisch. Als ik op haar let, komen de woorden van de gezaghebbers nauwelijks binnen. Op tv doen OP1 en JINEK het prima, maar praten ze elkaar ook vaak na. Veel navelstaarderij. Het gaat steeds over het zelfde thema, hè.  Onze wederzijdse dochters werken veelal vanuit huis en moeten dan ook nog hun kinderen onderwijzen. Dat loopt niet altijd even soepel en deze situatie kan nog maanden aanhouden. Het is een uitstekende maatstaf om een huwelijk in stand te houden of met ingehouden woede de tijd af te wachten waarin je hem of haar de deur kunt wijzen. In tijden van nood leer je elkaar pas echt goed kennen.

Met mijn ‘maatje’ van 89 jaar bel ik iedere dag. Hij is erg eenzaam, zijn maaltijden worden door twee dames die naast hem wonen verzorgd. Zij letten op hem. Maar deze dames hebben een baan. Het is een interessante man die me veel vertelt over zijn boeiende leven. Omdat hij vaak maanden van huis was, bleef er weinig tijd voor een plezierig huwelijksleven, waardoor er een aantal scheidingen ontstonden. Zijn enorme optimisme, ook na bittere tijden is bewonderenswaardig.

Hij verheugt zich al op onze autoritjes. Als tenminste die corona ellende eindelijk achter ons ligt.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.