Twee Ommer gedecoreerden tijdens Lintjesregen 2020

OMMEN – Burgemeester Hans Vroomen van Ommen verraste vrijdagmorgen telefonisch de heer Hallink uit Lemele en de heer Wösten uit Ommen om hen mee te delen dat zij voorgedragen zijn om gedecoreerd te worden. Door de landelijke beperkende maatregelen konden beide heren niet persoonlijk ontvangen worden, maar ontvingen zij nietsvermoedend een persoonlijk telefoontje van de burgemeester. De Staatscourant publiceerde vrijdag om 13.00 uur een speciale editie, waar in landelijk de gedecoreerden werden aangekondigd. Later dit jaar wordt een gelegenheid gezocht de Koninklijke Onderscheiding in Ommen alsnog uit te reiken.

De heer Gerrit Jan Hallink uit Lemele (geboren 1959) wordt gedecoreerd in de graad van Lid in de Orde van Oranje Nassau

Meneer Hallink – geboren en getogen op de boerderij in Lemele- is voor de gemeenschap in Lemele een sterke ambassadeur. Hij is jaren actief in meerdere besturen en heeft een breed netwerk. Hij wordt genoemd als bruggenbouwer die oud en jong bij elkaar brengt. Hij is onder andere actief in:

* Vanaf 2007 voorzitter van de Kerkenraad en hij voert sinds die tijd vele taken uit voor de kerkenraad.
* Voorzitter van de Ichthuskerk
* Werkgroeplid oude ambachten en werktuigen van ’t Lemels Arfgoed sinds 1997
* Voorzitter plaatselijk belang Lemele sinds april 2015
* Acht jaar gemeenteraadslid voor Lokale Partij Ommen en lid en voorzitter van het stembureau

De heer Herman Bernard Wösten (geboren 1939) uit Ommen wordt gedecoreerd in de graad van Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meneer Wösten groeide op in Barger-Oosterveld, gemeente Emmen. Na zijn loopbaan richt hij zich op het schrijven van de geschiedenis van Ommen en Barger-Oosterveld. Het is een gedreven man. Hij is onder andere actief in:

* Secretaris van de Bouwbond afdeling BargerOosterveld en actief in de Landarbeidersbond
* Vanaf 2000 vrijwilliger bij het Cultuurhistorisch Centrum Ommen -De werkgroep Boerderij en veldnamen bracht 450 boerderijen in Ommen en de buurtschappen in kaart. Vijftig verhalen die hij schreef voor het historisch tijdschrift de Darde Klokke vormden in 2018 het boek “Ommen in vijftig verhalen”
* Ontwikkelt en leidt stadswandelingen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen en is vrijwilliger bij bezoekerscentrum Natuurlijk Ommen
* 17 jaar lang vrijwilliger voor kringloopwinkel Noggus Noggus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.