Tulpen op Manitoba rotonde volop in bloei

OMMEN – Op 11 april 1945 kwamen de Canadese bevrijders, de Manitoba Dragoons vanuit het zuiden Ommen bevrijden. De later aangelegde rotonde in het buurtschap Besthmen lag op de route en kreeg als eerbetoon de naam Manitoba rotonde. Buurtvereniging Rond de Regge plantte afgelopen najaar duizenden tulpenbollen in de hoop dat deze volop in bloei zouden staan op 11 april. Naast een mooi eerbetoon aan onze bevrijders een prachtige verwijzing naar Ommen 75 bevrijd. Het coronavirus maakt dat veel festiviteiten rond die viering werden afgelast, maar het kon niet voorkomen dat de tulpen als een stille hommage uitbundig bloeien.

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.