Stenen van de hoop

OMMEN – In de PKN Ommen Paasdienst van aanstaande zondag staat de hoop centraal. Hoop die gebaseerd is op het paasevangelie van de opstanding van Jezus Christus. Na de dienst, die zaterdag wordt opgenomen en zondag wordt uitgezonden, leggen de drie PKN voorgangers een steen neer bij de hoofdingang van de kerk aan de Bouwstraat.

Op deze steen hebben ze een woord, korte zin of symbool geschreven dat iets van hun hoop weergeeft. Ook burgemeester Hans Vroomen legt als eerste burger eenzelfde soort steen neer. In de komende periode vanaf aanstaande zondag worden alle inwoners van Ommen, kerkelijk of niet kerkelijk, opgeroepen zelf ook een steen neer te leggen met een woord van hoop. Deze stenen van de hoop blijven daar liggen totdat er weer een kerkdienst mogelijk is. In de week daarna worden de stenen verwijderd. Er zijn plannen, waar het college van B&W positief op heeft gereageerd, om de stenen daarna tot een blijvend monument ter herinnering aan de coronacrisis 2020 te maken op een nader te bepalen locatie en vorm. Bij deze dus een oproep aan iedereen in Ommen om zelf een steen te zoeken, er een woord van hoop op te schrijven en deze steen in de komende tijd neer te leggen bij de stenen van hoop bij de hoofdingang van de kerk aan de Bouwstraat. Ook hierbij geldt het dringende advies om daarbij de gepaste afstand van 1,5 meter in acht te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.