‘Stenen van de Hoop’

.

OMMEN – Na de PKN Ommen Paasdienst op 1e Paasdag legden de drie predikanten: Karel Hazeleger, Hans Baart en Kest Jelsma hun steen van de hoop neer bij de hoofdingang van de kerk aan de Bouwstraat. Daarna legde ook burgemeester Hans Vroomen als eerste burger van Ommen zijn steen van de hoop. De predikanten roepen alle inwoners van Ommen op, lid van een kerk of niet lid van een kerk, de komende tijd hun steen van de hoop daar aan toe te voegen.

Het initiatief is een uitvloeisel van de paasdienst waarin het ging om de weggerolde steen van het graf van Jezus. De steen van de wanhoop werd tot steen van de hoop. Niet de angst die verlamt, maar de hoop die in beweging zet. De actie is bedoeld als teken van hoop in deze corona crisis. Over enige tijd, als er weer een kerkdienst mogelijk is, worden de stenen tot een blijvend monument gevormd. Over de plaats en de vorm is nog geen besluit genomen.

Ideeën zijn van harte welkom en kunnen gemaild worden naar: dshazeleger@pkn-ommen.nl of dsbaart@pkn-ommen.nl of naar dsjelsma@pkn-ommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.