Pontje bij de Stokte uit de winterslaap

DALFSEN – Na enkele proefvaarten werd donderdag voor Pasen het pontje tussen De Stokte en Hessum in de vaart genomen. Het pontje is zeer geliefd voor een rondje Dalfsen en wordt veelvuldig gebruikt.

De gemeente Dalfsen trof wel een aantal maatregelen. Tijdens het wachten moet afstand gehouden worden en er mogen maximaal twee personen tegelijk op. De maatregelen zijn met borden aangegeven en er wordt regelmatig gecontroleerd. Als gebruikers zich niet aan de maatregelen houden, dan haalt de gemeente het pontje uit de vaart. Ook wordt gewaarschuwd om het pontje en de insteekhaventjes niet te gebruiken om het water in te gaan, omdat onder het water een kabelconstructie en andere technische zaken zijn aangebracht. Het pontje mag alleen gebruikt worden om naar de overkant te varen.

Het gebied in de omgeving Ommen en Dalfsen in het prachtige Vechtdal nodigt fietsers en wandelaars uit om de omgeving te voet of op de fiets te beleven. Het pontje draagt duidelijk bij om een groot gebied, dat rijk is aan natuur, te bezoeken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.