Politiek verwoord

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord.

Ik vertel u niets nieuws als ik u vertel dat we in een rare tijd leven. De wereld lijkt een beetje stil te staan. Lege straten, lege winkels, lege schoollokalen, lege sportvelden. Maar aan de andere kant volle ziekenhuizen, drukke supermarkten en veel thuiswerkers. Het blijft een vreemde gewaarwording. Ook de politiek lijkt een beetje stil te staan. De afgelopen periode geen raadscommissies, geen raadsvergaderingen, geen fractieoverleg en geen informatiebijeenkomsten. Maar aan de andere kant noodverordeningen, handhaving en digitaal vergaderen.

Deze hele coronacrisis gaat lang duren en heeft een grote impact op onze samenleving. Nu richt het zich met name op de gezondheid van een ieder. Dat is uiteraard ook het allerbelangrijkste. Hulde voor iedereen die werkzaam is in deze sector. Maar het heeft ook een grote economische impact die we nog lang gaan voelen. Wat gaat het betekenen voor onze toeristische sector, onze winkeliers, onze ondernemers en ZZP’ers? Niemand die het weet, maar wat wel duidelijk is dat de gevolgen groot zullen zijn.
Al heel snel heeft de LPO hier aandacht voor gevraagd. Gelukkig is dat voortvarend opgepakt door de gemeente door in eerste instantie uitstel te verlenen voor gemeentelijke heffingen. Ook landelijk komen er steeds meer noodvoorzieningen die het hopelijk mogelijk maken om faillissementen te voorkomen.

Ook komen er lokaal steeds meer initiatieven die er aan bijdragen dat lokale ondernemers deze bijzonder moeilijke periode door kunnen komen. Initiatieven die wij als Lokale Partij Ommen van harte steunen. Daarbij doen wij ook graag een oproep aan een ieder om de lokale ondernemers zo veel als mogelijk te steunen. Dat kan op vele manieren. De zomervakantie dit jaar doorbrengen in het Vechtdal. Een maaltijd afhalen of laten bezorgen. Een tegoedbon kopen bij jouw winkel of restaurant. Op afspraak ‘private shoppen’ of een bon kopen van het ondernemersfonds. En straks als het weer kan en mag onze lokale bedrijven bezoeken voor onze aankopen en inkopen. We zijn immers Samen Sterk!

Dick Remmers
Fractievoorzitter Lokale Partij Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.