OVC ’21 onderzoekt overstap van zondag naar zaterdag

OMMEN – Op 19 april 2021 bestaat OVC ’21 honderd jaar. De vraag is of de oudste voetbalvereniging deze mijlpaal viert als zondagclub, of als zaterdagclub. Het aantal spelende leden dat bereid is op zondag de voetbalveters te strikken en zich in het korenbloemblauwe tenue wil hijsen is sterk aan slijt onderhevig. Enkele jaren terug werd al een zaterdagteam opgericht. De vraag die in de tussentijd steeds regelmatiger opborrelt is of niet de gehele club de zondag als speeldag moet inwisselen voor de zaterdag.

Een inventarisatie onder de huidige spelersselectie van het eerste team, dat uitkomt in de vierde klasse D van het zondagvoetbal afdeling Noord, leert dat het merendeel liever op zaterdag actief is dan op zondag en serieus overweegt een switch te maken. Het bestuur verkeert onder tijdsdruk. Het kader van de club vreest dat het volgend seizoen geen representatief elftal kan neerzetten, dat het niveau in de vierde klasse zondag aan kan.

Verder is er tijdsdruk en andere complicaties. Normaal gesproken zou dit vraagstuk aan de orde komen in de algemene ledenvergadering, maar samenkomsten zijn momenteel in strijd met de richtlijnen rond de coronacrisis. Daarbij komt het gegeven dat de KNVB tot op heden op het standpunt blijft staan dat 1 mei 2020 de definitieve datum is waarop een verzoek tot overschrijving van het standaardteam naar de zaterdag gedaan kan worden.

Het bestuur van OVC ’21 heeft zich derhalve per brief of mail tot de leden gericht met de vraag wat te doen, de honderd jaar vervolmaken als zondagclub of switchen naar de zaterdag. De poll is geopend van maandag 21 april 01.00 uur tot zondag 26 april 24.00 uur.

Zie www.ovc21.nl.

1 REACTIE

  1. Het stuk over OVC’21 suggereert dat OVC’21 verder wil met alleen zaterdag teams, niets is minder waar
    Het zondag 2, 3 en veteranen 7×7 blijven hoe dan ook op de zondag actief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.