Online Bibliotheek: volop activiteiten ook voor niet-leden

DALFSEN – De bibliotheek zorgt ervoor dat iedereen kan blijven werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, ook nu mensen aan huis gekluisterd zijn. Hier hoort natuurlijk ook ontspanning bij, zoals het lezen van boeken, het luisteren ernaar of het spelen van educatieve games. Omdat de bibliotheek dit belangrijk vindt, zijn er allerlei activiteiten die de bibliotheek online aanbiedt voor leden en niet-leden.

Met de LuisterBieb kan overal genoten worden van de mooiste luisterboeken. In deze periode zijn er ook gratis luisterboeken. Sinds 6 april is daarnaast de online ThuisBieb open. Daar kunnen leden en nu tijdelijk ook niet-leden, E-books lezen. Kijk op www.ThuisBieb.nl voor het aanbod. Het taalpunt mag dan fysiek gesloten zijn, er zitten wel medewerkers klaar. In plaats van langskomen, kunnen belangstellenden bellen met het Taalpunt op de tijden van het spreekuur. Dus beter leren lezen, schrijven, spreken of luisteren, rekenen of met de computer omgaan? Bel met het Taalpunt op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, tel. 06 33834681. Mailen kan ook: taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl. Tijdens dit vragenuur is er deskundige hulp, uitleg en advies over alles met betrekking tot lenen en downloaden van E-books en luisterboeken. Op maandag en woensdag zit Annet Meems tussen 10.00 en 12.00 uur klaar. Zij is te bereiken op 06 33796014. Mailen kan ook: info@bibliotheekdalfsen.nl

Digi-Taalhuis
Speciaal voor mensen die normaal gesproken ook niet zo makkelijk van huis gaan, zoals kwetsbare senioren is er Digi-Taalhuis. Hier zijn interessante tips te vinden om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Kijk op www.bibliotheek.nl/digitaalhuis voor informatie over sociaal contact leggen via het internet, corona en thuis fit blijven.
Zijn er vragen over beeldbellen, WhatsApp of andere digitale middelen? Op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kan gebeld worden met Elze Klute: 06 23037869 en op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur met Jan te Bokkel: 06 28951270. Daarnaast kent SeniorWeb tijdelijk een gratis hulplijn voor alle digitale vragen. Hier kan men iedere werkdag terecht tussen 9.00 en 12.00 uur. Het hulpnummer is: 0800-0506

Scoor een Boek!
Het leesproject Scoor een Boek! de schooleditie, kan niet doorgaan. Maar gelukkig heeft Scoor een Boek! ook een digitale thuiseditie: www.scoorthuis.nl! Scoor een Boek! is een jaarlijks leesprogramma voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Daarom werken bibliotheken en voetbalclubs samen, want scoren kun je overal! Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5 en 6 én een Thuiseditie voor het hele gezin. Het online aanbod voor de jeugd is groot. Zo is er Junior Einstein voor het oefenen van schoolvakken. In de Voorleeshoek zijn er filmpjes voor kinderen van 0-10 jaar te vinden. De Jeugdbibliotheek biedt veel inspiratie voor boeken, spreekbeurten en werkstukken. Ook is er een speciale podcast voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met een leerlijn creatief schrijven. Voor het leren toveren met woorden. Kijk voor al het aanbod op de website.

Op Delpher zijn 100 miljoen gedigitaliseerde pagina’s van kranten en tijdschriften te vinden. Wil je de Nederlandse taal beter machtig worden, dan is er DigLin+ voor alfabetisering. Voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn is er Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken. Kijk voor meer tips op de website van de bibliotheek www.bibliotheekdalfsen.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.