Nieuwe Kwalitaria Ommen is om op te eten

(Advertorial)

Afhaal en bezorging start vanaf 27 april met ‘Patatje Opening’

OMMEN – Om op te eten. Dat is de nieuwe Kwalitaria Ommen, die aan de Markt 55 is verrezen. Een mooie, frisse zaak, die vanwege de coronacrisis sober is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zonder meubilair en terras, maar met moderne apparatuur – waar gemotiveerd en van elkaar gescheiden personeel, vanachter glas – vanaf maandag 27 april 2020 klaarstaat om de klanten te voorzien van de meest heerlijke gerechten, lekkere, gezonde broodjes en smaakvolle snacks of ijs.

Patatje Opening

Op maandag 27 april gaan de deuren van de nieuwe Kwalitaria om 14.00 uur open. “Vanwege de coronacrisis voorlopig alleen voor afhaal en bezorging,” licht eigenaresse Brigitte van Dijk toe. Ze hoopt de feestelijke officiële opening van haar nieuwe zaak op een later tijdstip, wanneer de coronamaatregelen versoepeld zijn en de crisis voorbij is, alsnog te vieren. Om de opening nu niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft ze wel een lekkere openingsaanbieding in de vorm van een Patatje Opening: een overheerlijk menu met patat, stoofvlees, truffelmayonaise en bosui voor slechts euro 5,75. Veilig bestellen kan onder andere via een qrcode. Meer daarover is te vinden op de website kwalitaria.nl/Ommen.

Lange geschiedenis

Kwalitaria staat voor echt lekker eten met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid en is al jaren een begrip in Ommen. Haar voorlopers begonnen 75 jaar geleden met een verkoopwagen aan de Markt 29a onder de naam Paalman’s Big Bar, weet Brigitte. “Daarna werd het Smulwereld Ommen, waar ik zestien jaar geleden ging werken en vijf jaar later de kans kreeg om de zaak over te nemen. Daarmee ging een soort hartenwens voor mij in vervulling. Als dochter van een café-eigenaar heb ik altijd een warm hart gehad voor de horeca en toen de kans zich aandiende om mijn eigen zaak te beginnen, heb ik die met beide handen aangegrepen,” licht Brigitte toe, die tot dat moment werkzaam was als locatiemanager bij het Greijdanus College in Zwolle. Inmiddels is Brigitte al jaren de trotse eigenaresse van Kwalitaria Ommen, maar onder meer ook van het Bergpaviljoen op camping de Bestmenenerberg.

Mooi nieuw pand

Brigitte begon haar eigen horeca-activiteiten elf jaar geleden aan de Markt 29a. In de loop der jaren wist ze een uitgebreide klantenkring op te bouwen dankzij grote klantvriendelijkheid en het leveren van perfect bereid en verantwoord eten. “Door nieuwbouw van de Rabobank werden we zo’n zeven jaar geleden gedwongen te verplaatsen. Nu, na zeven jaar huisvesting op een noodlocatie, die binnenkort wordt afgebroken, is het heerlijk weer onze eigen stek te hebben aan Markt 55. De nieuwe Kwalitaria is een prachtig pand geworden, mede dankzij Horsto Bouw uit Ommen en bouwcoördinator Martin Bouwman. Ik ben supertrots op het resultaat en hoop dat velen ons nieuwe pand, zij het van afstand, komen bewonderen en blijven genieten van onze kwaliteitsgerechten.”

Opa Herman blijft bezorgen

Kwaliteitsgerechten die bereid worden door twee vaste krachten en zeven oproepkrachten, waar Brigitte naar eigen zeggen altijd een beroep op kan doen. Net als op haar vader. die de bezorging voor zijn rekening neemt en zich ondertussen met recht een BO-er (Bekende Ommenaar) mag noemen. “Iedereen kent hem als opa Herman en ik wil er voor hem en al mijn andere personeel ook in deze bizarre coronatijd proberen te zijn. Het is geen gemakkelijke tijd, maar we proberen er met z’n allen het beste van te maken en het hoofd financieel boven water te houden. Mijn mensen zijn er in de goede tijd altijd voor mij geweest. Het is best een zware verantwoordelijkheid, maar ik ga nu ook alles op alles zetten om er voor hun te zijn en te blijven,” aldus Brigitte.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.