‘Medewerkers en klanten van Jumbo Ommen, dank jullie wel!’

OMMEN – Direct na de persconferentie op donderdag 12 maart veranderde het koopgedrag van de klanten van de Jumbo in Ommen. Ondernemers Ronald Heemskerk en Eric Epskamp en hun medewerkers merkten dat klanten verschillende artikelen zo massaal begonnen in te slaan, dat sommige schappen binnen enkele uren leeg waren. Niet alleen de lang houdbare artikelen als wc-papier, medicijnen, groenteconserven, rijst en pasta´s, maar ook brood en vlees waren niet aan te slepen.

“Net als veel andere supermarkten hadden wij veel lege vakken, de eerste dagen na de bewuste persconferentie”, vertelt Ronald. “De winkel waar we iedere dag zo ons best voor doen met volle schappen, en lekkere versproducten, daar konden we ‘even’ niet aan voldoen”, vult Eric aan.

Verantwoordelijkheid

“Gelukkig werd de winkel per dag weer beter, maar intussen voelden we natuurlijk wel onze verantwoordelijkheid voor onze 115 medewerkers en hun gezinnen. Voor hen, maar ook voor al onze klanten, hebben we de afgelopen weken veel gedaan. We doen alles wat in ons vermogen ligt om onze medewerkers, onze eigen gezinnen en onze klanten te beschermen. Zo proberen we verdere verspreiding tegen te gaan. We zijn onze medewerkers en onze klanten veel dank verschuldigd. Bijna dagelijks doen we aanpassingen op basis van regels en procedures. De wijze waarop onze medewerkers dit hebben opgepakt vinden we fantastisch en dat hebben we ze natuurlijk laten weten”, aldus de ondernemers.

Beide heren zijn ook lovend over de klanten die steeds weer nieuwe regels accepteren en zich daaraan houden. Soms moeten ze een discussie voeren, wanneer iemand de regels niet accepteert. Maar dit is te verwaarlozen in vergelijking tot de waardering die zij van hun klanten krijgen.

Verzamelen en bezorgen

Eén van de vele positieve initiatieven die afgelopen weken zijn ontstaan, is de samenwerking tussen een groep van ongeveer tien medewerkers van Jumbo, Taxi Autax en Taxi Steen. Samen verzamelen en bezorgen zij – allen op vrijwillige basis – de boodschappen aan hulpbehoevende mensen in de gemeente Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.