Lions zamelen koffie in voor de Voedselbanken

VECHTDAL – De landelijke Douwe Egberts koffiepuntenactie van de Lions Serviceclubs was weer succesvol. Aanvankelijk was afgesproken dat de inzamelcommissies van de beide Lions Serviceclubs op bezoek zouden komen bij de Voedselbank in Hardenberg, om de koffie officieel over te dragen. Echter gooide de coronacrisis roet in het eten, want bij elkaar komen is immers niet meer mogelijk. Intussen hadden de chauffeurs van de Voedselbank de verzamelde 694 pakken DE koffie al wel opgehaald bij het distributiecentrum. De, in totaal 310 gezinnen die cliënt zijn bij de Voedselbanken in het Vechtdal, blijven gewoon de koffie ontvangen.

In totaal kwamen er meer dan 301.500 Douwe Egbertspunten binnen bij De Lions in Hardenberg-Dedemsvaart en de Lions in Ommen-Dalfsen. Deze punten waren goed voor een totaal van 694 pakken koffie voor de Voedselbanken in hun servicegebieden. Te weten de Voedselbank Hardenberg-Ommen met uitgiftepunten in Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart, momenteel goed voor wekelijkse uitgifte aan 270 gezinnen in deze beide gemeenten. De Voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen is een onderdeel van de Voedselbank Zwolle. De binnengekomen pakken koffie worden hier verdeeld onder de 40 gezinnen die in Dalfsen en Nieuwleusen gesteund worden met voedselpakketten.

Topinzamelaar

De 16-jarige scholiere Iris Kleinlugtebeld uit Lemele, bracht weer vele punten binnen door deze deur-aan-deur te verzamelen in Lemele. Al sinds begin 2017 verzamelt Iris in haar dorp eierdozen voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Toen ze hoorde van deze actie van de Lions, nam ze ook meteen de punten mee in haar rondes.

Dankbaar

De bestuursleden van de Voedselbanken betuigen hun welgemeende dank aan de serviceclubs. “Helemaal geweldig“, zeggen Roos ter Beek, bestuurslid van Voedselbank Hardenberg-Ommen en bestuurslid Gerrie van Lenthe namens Voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen. “Koffie is nu eenmaal één van de duurdere producten in de supermarkt, daar wordt snel op bespaard door onze cliënten. Bovendien is het niet iets dat wij vaak binnenkrijgen op het distributiecentrum, zeker niet van Douwe Egberts. We zijn er dus heel blij mee!”

Inmiddels hebben de Lions al toegezegd eind dit jaar de actie weer op te tuigen in het Vechtdal en Iris blijft in Lemele de eierdozen en de DE-punten het hele jaar door weer gewoon inzamelen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.