Lampie: Schrikjaar

2020. Een schrikkeljaar. Februari duurde geen 28 maar 29 dagen. Nou ja, die ene dag langer werken komen we wel overheen. Net als het misgrijpen bij het wc-papier in de supermarkt. In het uiterste geval kan worden teruggevallen op deze krant, mits ie gelezen is. Die ellendige corona. Bah! Het nare virus bedwingen is een megaprobleem. Heb er al nachtmerries van. Wekkertje op vijf uur. In de ochtend welteverstaan. Snode plannen om wat snoeken te foppen. Loop de voordeur uit, Jan Voortman. Voor wie deze naam niets zegt, wat ik me overigens niet voor kan stellen, de lokale Bromsnor. Dienaar van de wet. “Lampie, naar binnen!” “Ik wil vissen.” “Niks mee te maken, tot nader order binnen blijven!” “Ja Jan, 1 april!” Vervaarlijk wijst het dienstpistool ten hemel. “Geen gein, naar binnen!” “Wat nou! Zal je tuchtigen met mijn hengel!”

Pal voor de onbezonnen daad ging het alarm af. De wekkerradio. ‘I will find my way back home/Where magnolia grows, where magnolia grows’, fluistert Danny Vera. Aha, die komt begin september naar ons Bostheater. Althans, als de coronatoestand onder controle is. Wat zou het mooi zijn als het virus verdwijnt als de magnolia is uitgebloeid. IJdele hoop vrees ik. Het gluiperige virus verpest alle voorpret. Gelukkig mogen we wel naar buiten, waar de vogeltjes fluiten. Opvallend veel wandelaars. Tja, wat moet je. De paden op, de lanen in. Alles is afgelast. Dit schrikkeljaar is vooral een schrikjaar. Het jaar van de vette streep.

Een streep door de viering van de bevrijding van Ommen, op 11 april 75 jaar terug. Toen sloegen de Duitsers op de vlucht. Die zijn overigens in grote getale terug. Om vakantie te vieren. Dat is prima. Uitgezonderd dit jaar dus. Een streep door Heracles tegen AZ. “Opa, je had toch kaartjes?” “Gaat niet door jongen. Stukje wandelen in het bos, vogels spotten?” “Nèh, dan ga ik gamen.” Balen. Zoals ook bij OVC ’21 een streep ging door de forumavond met ‘ome Jan’ Smit, Dick Lukkien en John Stegeman, trainers van het verrassend goed presterende Emmen en het verrassend tegenvallende PEC Zwolle. Eurovisie Songfestival? Vette streep. Kon ik mee leven. WK voetbal? Vette streep. Dat is erger. In plaats van de verrichtingen van onze nationale voetbaltrots volgen kun je kijken naar programma’s als ‘Heel Holland bakt’. Een leugen. ‘Heel Holland kakt’ is meer waarheidsgetrouw.

Bah, smerige corona. Spelbreker. Waar komt deze gesel vandaan. Meende dat in het verre oosten de uitbraak is begonnen. In China. Heb het niet helder op het netvlies en dat komt voorlopig ook niet, want Pearle heeft de tent ook op slot gegooid. Maakt niet uit. Het virus moet bedwongen worden. Dan krijgt het leven weer kleur. Saaie bende momenteel. Een biertje pakken of uit eten gaan zit er niet in. Balen ook voor de vakantieparken. De toeristenstroom bij de Koeksebelt blijft nog even achterwege. Misschien wel de gehele zomer. Pfff, als troost een biertje dan maar. In de achtertuin. Nee, geen coronabier. Dat is paardenzeik, niet te zuipen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.