Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus online bereikbaar

VECHTDAL – Het zijn zware tijden voor bedrijven en winkels. Tegelijkertijd blijkt in deze periode hun flexibiliteit en inventiviteit. De winkels van Kringloop Zwolle en zusterbedrijf Noggus&Noggus zijn gesloten, maar achter de schermen wordt hard gewerkt.

Klanten kunnen via Marktplaats en via webwinkel De Schatkamer volop online snuffelen. Artikelen kunnen worden opgehaald of opgestuurd. En daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Gelukkig maar, want het gaat om het milieu en het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het lijkt erop dat de klanten dat in deze moeilijke tijd nog veel beter beseffen.

Natuur en milieu

Er komt deze weken veel binnen bij Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus. Mensen hebben tijd om hun huis op te ruimen. Daarnaast lijkt het erop of er ook meer wordt nagedacht over de natuur, het milieu en het belang van circulariteit: beter spullen te hergebruiken dan weg te gooien. Alsof deze periode wordt gebruikt om tot bezinning te komen. Alsof we nu veel beter beseffen dat niets vanzelfsprekend is en dat we zuinig moeten zijn op wat we hebben.

De medewerkers van beide kringloopbedrijven zijn druk bezig met sorteren, scheiden, opruimen en beoordelen welke artikelen in webshop De Schatkamer kunnen worden aangeboden of juist op marktplaats en wat ze gaan bewaren voor na de crisis. Kringloop Zwolle heeft een eigen plek op Marktplaats en de verschillende winkels van Noggus&Noggus in Ommen, Dalfsen, Hasselt ook. De bestellingen kunnen worden opgestuurd en kunnen desgewenst ook worden opgehaald. Van paasspulletjes tot brocante kastjes en legpuzzels en van fietsen tot pick-ups. En wat te denken van de Blond theepot met mokken van de Kroning op www.schatkamer.com om Koningsdag toch nog een feestelijk tintje te geven tijdens deze periode. Online dag en nacht bereikbaar op www.kringloopzwolle.nl en www.noggusennoggus.nl!

Over de stichting

Doel van de stichtingen is het verminderen van de afvalberg door herbruikbare goederen in te zamelen en te verkopen. Daarnaast biedt ze betaalde arbeidsplaatsen aan werkzoekenden om ze (weer) in het werkritme te laten komen. De winkels hebben ruim 1.000.000 bezoekers per jaar, heeft 70 mensen in vaste dienst en 300 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de stichting en de klanten.

Sinds 2018 hebben Stichting Kringloop Zwolle en Stichting Noggus & Noggus een intensieve samenwerking. Beiden zijn lid van de branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en hebben een ANBI status.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.