Koningsdag in Ommen

OMMEN – Op 27 april is het Koningsdag! Dezelfde datum als vorig jaar, echter dit jaar is het voor iedereen anders. De Oranjevereniging leeft mee met diegenen die geen feestelijk gevoel hebben vanwege de gevolgen van corona en die wellicht hun dierbaren moeten missen. Toch roept Koningsdag de behoefte op om samen te vieren. ‘Geluk zit in onze verbondenheid met anderen’, zo zegt koning Willem Alexander in een toespraak. ‘Laten we elkaar daarom niet loslaten’.

Koningsdag in Ommen is uniek; jong en oud doen mee en het is ieder jaar groots opgezet. De Oranjevereniging had de voorpret om de bouw van de wagens te mogen bekijken. De vereniging maakt complimenten aan iedereen die heeft toegewerkt naar een groot feest. “Hopelijk kunt u hier volgend jaar weer van genieten”, zegt de organisatie. ”Voor dit jaar hebben we iets anders bedacht. We maken het bijzonder met twee acties: we roepen u op om de Wilhelmusposter op te hangen achter uw raam. U maakt dan kans op een Ommer Cadeaubon van 50 euro. Op de oranjeposter in deze krant en onze site: www.oranjeverenigingommen.nl vindt u de instructies. En samen met de gemeente Ommen vragen we u om een felicitatiekaartje aan de koning te schrijven en deze in de bus van het gemeentehuis te doen. De gemeente zorgt ervoor dat de koning deze ontvangt. Kijk voor meer informatie op onze website.”

Op 27 april mag de gehele dag de vlag uit. Vanaf 09.45 uur luiden de klokken, waarna om 10.00 uur vanuit tuinen, deuropeningen en balkons het Wilhelmus gezongen of gespeeld wordt. Dit gebeurt in het gehele land onder leiding van het Koninklijk Concertgebouworkest. Om 16.00 uur is er een ‘Nationale Toast’. Tot slot zegt de Oranjevereniging: “Wij hopen dat de koning veel kaartjes uit Ommen ontvangt en dat alle ramen in Ommen met de Wilhelmusposters, oranjegekleurd zullen zijn!”

Zie verder: www.oranjeverenigingommen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.