Ingezonden: Toekomst van fietstunnel onder de N48

OMMEN – De heer Satter reageert op de ingezonden brief van (een deel van) de bewoners van de Kievitstraat aangaande de toekomstige aanleg van een fietstunnel onder de N48.

“Dit staat als kop boven de reactie van bewoners van de Kievitstraat in het Ommer Nieuws van 18 maart. Maar daar wijden betrokkenen maar een paar regels aan. 95% van de ingezonden brief gaat over het door hen als beste optie gepresenteerde plan voor de nieuwe fietsverbinding. Vreemd is dat wordt gesteld dat men niet verantwoordelijk is voor de plaatsing van het artikel van 12 februari j.l. Een journalist zal dit niet zomaar verzinnen, daar moet informatie aan betrokkene beschikbaar zijn gesteld. Is het niet rechtstreeks, dan indirect. Want in de commissievergadering van 27 februari j.l. (waarnaar betrokkene verwijzen) zijn vragen gesteld die vooraf zijn ‘ingestoken’.”

“Uit het verslag van deze vergadering maak ik op dat de inwoners de gemeente en raadsleden hebben bestookt met e-mails en op bezoek zijn geweest bij de raadsfracties. De vertegenwoordigers van de raadsfracties hebben in die vergadering behoorlijk wat vragen gesteld. Alleen wisten de bewoners het antwoord op al die vragen al, als tenminste de vertegenwoordiger van betrokkenen in de klankbordgroep hen had bijgepraat. De reactie van de wethouder op deze antwoorden verdient wat mij betreft een pluim. Terecht verwees hij er op dat nog niets vaststond en dat meerdere modellen worden uitgewerkt. Wat mij betreft kwamen de vragen dan ook te vroeg en moet men deze, zoals de wethouder terecht opmerkte, inbrengen in de klankbordgroep. Naar het oordeel van de wethouder was nu eerst de klankbordgroep aan zet.”

“Het is dan ook onterecht dat de bewoners stellen zich ‘afgeserveerd’ te voelen. Men heeft bewust acties ondernomen buiten de klankbordgroep om. Dus de vraag in mijn artikel ‘gaat het om het algemeen, of eigen belang’ is door betrokkene met dit ingezonden helder beantwoord. Toch fijn dat men aan het slot van de ingezonden brief nog aandacht geeft aan de veiligheid c.a. van de Kievitstraat/ Chevalleraustraat. Deze veiligheid kan voor het fietsverkeer naar mijn mening worden vergroot door verschillende maatregelen. Ik denk daarbij aan het afsluiten van de stuw voor autoverkeer, het aanbrengen van fysiek gescheiden fietspaden (dus niet door suggestiestrepen), het aanbrengen van wegversmallingen in combinatie met ‘paddenstoelen’ en het beperkt aanpassen van de kruisingen Merelstraat/ Patrijsstraat. Maar het meest wezenlijke om de weg veiliger te maken is het gedrag van de bewoners. Het is toch nu al een 30-km. weg? Waarom houden de automobilisten zich dan niet aan deze snelheid? Misschien kunnen de bewoners hun aandacht daarop gaan richten. Rijdt men 30 km., dan is het voor fietsers al veel veiliger. Maar gedrag veranderen…?

Seakle Satter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.