‘Het is ongewoon stil in de gangen en op het schoolplein’

OMMEN – Nu de sluiting van de scholen met nog een maand wordt verlengd, gaat OBS De Dennenkamp de tweede fase van het thuisonderwijs in. Ouders en kinderen krijgen een gevarieerd aanbod lesstof aangeboden, passend bij de leeftijd en de mogelijkheden.

Doordat de nieuwste ontwikkelingen op ICT-gebied in het onderwijs al bekend zijn, kunnen de kinderen vanuit huis inloggen en het werk digitaal maken. Naast taal, rekenen en schrijven is er ook aandacht voor muziekles en andere creatieve vakken. Ook kijken de kinderen om naar de ouderen in Nijenhaghen. Deze contacten waren voor de coronatijd al aangehaald om ouderen en jonge kinderen met elkaar in contact te laten komen. Nu het coronavirus het moeilijk maakt om elkaar fysiek te ontmoeten, sturen de kinderen mooie zelfgemaakte werkjes naar Nijenhaghen. Hier worden de creaties met veel enthousiasme ontvangen.

Ondanks dat de leerkrachten dagelijks, digitaal en telefonisch bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden en leerlingen aan te sturen, is het voor hen ongewoon stil in de gangen en op het schoolplein. Via een boodschap op de ramen steken zij iedereen een hart onder de riem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.