Het Boek van de Week

Deze week een titel uit het aanbod van Thuisbieb.nl. 100 e-books voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app is beschikbaar in de App store en op Google Play. Voor een goed verhaal hoef je de deur niet meer uit! #ikleesthuis.

Verdwijning

Ellen Tamm werkt als misdaadverslaggever voor de Zweedse tv zender TV4. Als in Stockholm het achtjarige meisje Lycke verdwijnt raakt Ellen er zeer nauw bij betrokken. Haar nieuwe chef Jimmy zet haar als eerste verslaggever op de zaak. Dat betekent het nieuws op de voet volgen, haar bronnen bij de politie aanboren, andere medewerkers aansturen om achtergrondinformatie te vinden. Ellen bijt zich erin vast, haar belangstelling lijkt niet alleen journalistiek, het is net of ze zich persoonlijk aangesproken voelt.

Vechtscheiding

Het onderzoek lijkt al snel op een dood spoor te zitten. Lycke blijft onvindbaar. Ellen krijgt de gescheiden ouders zover dat ze in een ochtendprogramma op haar zender een oproep doen aan de dader om van zich te laten horen. Maar ook dat levert geen nuttige tips op. Haar collega haalt veel informatie over de ouders binnen. Het lijkt erop dat ze in een vechtscheiding zaten, de vader heeft inmiddels een nieuw gezin. Zijn nieuwe echtgenote heeft meer belangstelling voor hun jonge zoontje dan voor haar stiefdochter.

Motief

Langzaam maar zeker vormt Ellen zich een beeld van alle betrokkenen. Daaruit blijkt dat iedereen wel een motief had om Lycke te laten verdwijnen. Maar wie is echt bij de verdwijning betrokken? Wie kan echt iets zinnigs over Lycke vertellen? Wie prikt door alle mooie verhalen van de ouders heen? En bovenal, wat heeft deze verdwijning persoonlijk met Ellen te maken?

‘Dochter vermist’ is de debuutroman van Mikaela Bley. Het verscheen in 2016 en werd gelijk in heel veel talen vertaald. Nadien zijn nog drie thrillers van haar hand verschenen. Dit superspannende debuut wordt door de ogen van de verschillende hoofdrolspelers verteld. Op die manier krijgt de lezer verschillende brokjes informatie toegespeeld die uiteindelijke naar de verrassende ontknoping leiden. Het is een boek om in één ruk uit te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.