Home / / Herdenken en vieren met app en boek
.

Herdenken en vieren met app en boek

OMMEN – Vele bijeenkomsten die de Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid op de agenda had staan om te vieren, herdenken en gedenken, gaan de komende periode niet door. Hoe er later alsnog gevierd en herdacht gaat worden zal het stichtingsbestuur later bekend maken. Wat in de tussentijd wel doorgang heeft kunnen vinden, is de ontwikkeling van de app ’75 jaar Bevrijding-Ommen’ en het uitgeven van een prachtig naslagwerk over de gevallenen in Ommen in de periode 1940-1945.

App

Deze week wordt de app van Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid gelanceerd. De app bevat veel verhalen over historische plekken in de gemeente Ommen, in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. De geschreven informatie wordt ondersteund door foto’s, linkjes naar extra informatie en plaatsaanduidingen op een plattegrond. In de app zijn routes opgenomen die je kunt wandelen, fietsen of met de auto kunt rijden.

Op de website www.ommen75jaarvrijheid.nl staat binnenkort een uitgebreide handleiding hoe de app te gebruiken. De app blijft ook na 2020 online.

Boek ‘Ommen in oorlog’

Speciaal voor alle leerlingen van groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente is een herdenkingsboek gemaakt. Persoonlijke verhalen over alle omgekomen Ommenaren en bevrijders van de gemeente tijdens oorlogsjaren 1940-1945 worden hierin verteld. Na de meivakantie krijgen de leerlingen dit prachtige naslagwerk.

Vanaf half mei zal het boek ook in beperkte oplage te koop zijn. Alle informatie over de verkoopprijs en de plaatsen waar het boek te koop zal zijn, wordt op 29 april bekend gemaakt.

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.