Gemeente Dalfsen verdient het keurmerk World-class Workplace 2020

DALFSEN – Medewerkers van de gemeente Dalfsen zijn bovengemiddeld tevreden over hun werk, bleek uit het medewerkersonderzoek dat bureau Effectory uitvoerde in januari 2020. De gemeente Dalfsen verdient daarmee het keurmerk ‘World-class Workplace’; het grootste, onafhankelijke keurmerk van Nederland voor goed werkgeverschap.

Adjunct-gemeentesecretaris/directeur Henry van der Woude is trots op zijn organisatie: “Bij de gemeente Dalfsen werken we met een club betrokken en bevlogen mensen. Die betrokkenheid zien we terug in de waardering die medewerkers geven. Het keurmerk is dan ook een compliment voor alle medewerkers in onze organisatie, voor het werk dat we met z’n allen verzetten voor inwoners en ondernemers en voor het college van B&W als werkgever.”

Hoge scores
Gemeente Dalfsen scoort een 7,6 in het uitgebreide medewerkersonderzoek van HR-onderzoeksbureau Effectory. Dit cijfer is opgebouwd uit werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Het eindcijfer van de gemeente Dalfsen ligt 0,4 punt hoger dan het gemiddelde (7,2) van alle deelnemende gemeenten in Nederland.

Voor de 32 Wsw-medewerkers van Stichting Dalfsen Werkt, sinds 2015 onderdeel van de gemeente Dalfsen, was dit de eerste keer dat ze konden meekonden doen met het medewerkersonderzoek. De medewerkers zijn zeer tevreden over hun werk; tevredenheid scoorde maar liefst een 8,7 en ook de werksfeer kreeg een hoge score met een 8,3.

Blijven ontwikkelen

Medewerkers van de gemeente Dalfsen zijn erg loyaal naar hun werkgever en de onderlinge samenwerking wordt als zeer goed beoordeeld. Henry van der Woude: “Er gaat heel veel goed, maar ook vinden we het belangrijk ons te blijven ontwikkelen, zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal houden. Efficiënt werken en het behouden van een omgeving waar medewerkers zich prettig voelen hebben dan ook blijvend onze aandacht.”

Keurmerk

Het World-class Workplace keurmerk is een eerlijk keurmerk dat alleen te behalen is door de mening en feedback van eigen medewerkers over de organisatie als werkgever. Het keurmerk is een initiatief van het bedrijf Effectory, dat 16 Jaar geleden begon met het in kaart brengen van goede werkgevers en deze daarbij te belonen met het keurmerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.