‘De bevrijding van Ommen zou na 76 jaar alsnog groots gevierd kunnen worden’.

OMMEN – De stichting Ommen 75 jaar Vrijheid had met haar vrijwilligers mooie plannen en mooie initiatieven. “We hoeven niet uit te leggen dat de wereldwijde uitbraak van COVID-19 (coronavirus) alles van de kalender heeft gehaald. Op dit moment tot in ieder geval 1 juni 2020”, zegt het bestuur van de stichting.

Op 11 april, de Bevrijdingsdag van Ommen zou de hele gemeente een groot feest vieren. Echter, de realiteit is anders. Ook op 4 mei is alles anders. Het comité 4 en 5 mei in Ommen is nog in gesprek met de burgemeester over de dodenherdenking. Op 5 mei is er geen traditionele koetsentocht. En ook het feestprogramma in de feesttent op de Voormars is geannuleerd. De Veteranendag, 4 juli, de dropping in Stegeren en het concert op de Markt met medewerking van de Kapel der Bereden Wapenen, staan onder druk, echter zijn vooralsnog niet afgelast.

Wat wél mogelijk is

“Ommen kan in ieder geval massaal op 11 april, 4 en 5 mei de vlag uit hangen. Dat kan thuis zodat een ieder zijn of haar verbondenheid met 75 jaar vrijheid toch laten zien”, geeft het bestuur aan. “De website wordt versneld gevuld met allerlei berichten en lesprogramma’s. En de app over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar vrijheid in Ommen, wordt naar verwachting in de eerste week van april gelanceerd.”

Verplaatsen activiteiten

De theatervoorstellingen van De Firma bij het onderduikershol in de Wolfskuil worden verplaatst naar een nader te bepalen datum. De organisatie hoopt dat dit op 15 augustus uitgebreid gevierd kan worden en dat een aantal van de activiteiten die dag kunnen worden ingepast. Het bestuur beraadt zich nog op het verzetten van de viering met één jaar. De bevrijding van Ommen in 2021 zou dan na 76 jaar alsnog groots gevierd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.