Dans van de koeien helaas zonder publiek

ARRIËN – Inmiddels staan de meeste koeien die in zomer buiten mogen lopen, weer in de wei. De immer hardwerkend dames van Biologisch Melkveebedrijf de Lange in Arriën mochten onlangs de stal verlaten na een winter op stal. Als ze boer Bram buiten bezig zien met hekjes en schrikdraad weten ze dat ook zij van de frisse buitenlucht mogen gaan genieten. Het geloei is dan niet van de lucht bij de normaal zo rustige dames. Ze zouden het liefst met alle 100 tegelijk naar buiten stormen. Boer Bram zorgt ervoor dat ze gedoceerd de stal uit gaan.

Andere jaren staat er bij de weide een grote groep toeschouwers, die de Dans van de koeien graag wil meemaken. Dit jaar moesten de dames het zonder publiek stellen vanwege de coronatoestanden. Dat maakte de dames niet uit en het enthousiasme waarmee ze de wei in sprongen was er niet minder om. Soms moest nog even worden uitgemaakt wie hoger in rang stond, dan ontstonden er ‘schijngevechten’, die overigens ook zo weer voorbij waren.

Na een goed kwartier van malle sprongen en in volle galop door het weiland racen, genoten de dames van het heerlijk verse gras en was de rust weer gekeerd, alsof ze al weken tevreden hadden staan grazen.

Tekst/Foto: Dook van Gils

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.