Home / tweetpost / Boek van de Week: ‘Dochter vermist’ van Mikaela Bley

Boek van de Week: ‘Dochter vermist’ van Mikaela Bley

Deze week een titel uit het aanbod van Thuisbieb.nl. 100 e-books voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app is beschikbaar in de App store en op Google Play. Voor een goed verhaal hoef je de deur niet meer uit! #ikleesthuis.

Ellen Tamm werkt als misdaadverslaggever voor de Zweedse tv zender TV4. Als in Stockholm het achtjarige meisje Lycke verdwijnt raakt Ellen er zeer nauw bij betrokken. Haar nieuwe chef Jimmy zet haar als eerste verslaggever op de zaak. Dat betekent het nieuws op de voet volgen, haar bronnen bij de politie aanboren, andere medewerkers aansturen om achtergrondinformatie te vinden. Ellen bijt zich erin vast, haar belangstelling lijkt niet alleen journalistiek, het is net of ze zich persoonlijk aangesproken voelt.

Vechtscheiding
Het onderzoek lijkt al snel op een dood spoor te zitten. Lycke blijft onvindbaar. Ellen krijgt de gescheiden ouders zover dat ze in een ochtendprogramma op haar zender een oproep doen aan de dader om van zich te laten horen.  Maar ook dat levert geen nuttige tips op. Haar collega haalt veel informatie over de ouders binnen. Het lijkt erop dat ze in een vechtscheiding zaten, de vader heeft inmiddels een nieuw gezin. Zijn nieuwe echtgenote heeft meer belangstelling voor hun jonge zoontje dan voor haar stiefdochter.

Motief
Langzaam maar zeker vormt Ellen zich een beeld van alle betrokkenen. Daaruit blijkt dat iedereen wel een motief had om Lycke te laten verdwijnen. Maar wie is echt bij de verdwijning betrokken? Wie kan echt iets zinnigs over Lycke vertellen? Wie prikt door alle mooie verhalen van de ouders heen? En bovenal, wat heeft deze verdwijning persoonlijk met Ellen te maken?

‘Dochter vermist’ is de debuutroman van Mikaela Bley. Het verscheen in 2016 en werd gelijk in heel veel talen vertaald. Nadien zijn nog drie thrillers van haar hand verschenen.  Dit superspannende debuut wordt door de ogen van de verschillende hoofdrolspelers verteld. Op die manier krijgt de lezer verschillende brokjes informatie toegespeeld die uiteindelijke naar de verrassende ontknoping leiden. Het is een boek om in één ruk uit te lezen.

Het  boek ‘Dochter vermist’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen.  Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/.  

Kijk ook op https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books/thuisbieb.html

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.