Boek van de Week

Celina Savoia is helemaal kapot na de plotselinge dood van haar man Tony. Zeven jaar waren ze samen, in 1945 ontmoetten ze elkaar in de chocolaterie waar Celina werkt. Het is een korte ontmoeting maar Tony is verliefd op Celina en maakt er werk van. Ze trouwen al snel en hun zoon Marco wordt geboren. Nu is ze alleen achtergebleven, een geheimzinnig telefoontje op oudejaarsavond lokte Tony naar de San Francisco brug, hij kwam nooit meer terug.

Italië

Het is inmiddels een half jaar geleden, Celina vindt dat ze het moet melden bij Tony’s familie in Italië, de familie waar hij bijna nooit met een woord over repte. En als er iets gezegd werd, was het enkel negatief. Ze zijn niet zo moeilijk te vinden, Savoia is een bekende firma die chocolade produceert. Na enige strubbelingen wordt het contact gelegd. Celina en Marco vertrekken naar Italië om zich bij de familie te voegen. Maar er zijn zaken die niet kloppen, de familie schetst een heel ander beeld van Tony dan dat wat Celina heeft. Het lijkt alsof ze het over twee verschillende personen hebben.

Puzzel

Celina probeert achter de waarheid te komen. Gaat op zoek naar de echte identiteit van Tony. De man van wie ze zoveel hield, de vader van haar kind. Beetje bij beetje puzzelt ze de stukjes bij elkaar en samen met Tony’s broer Lauro gaat ze vervolgens op onderzoek naar Zuid-Amerika, naar de streek waar de cacaoboon wordt geteeld. Daar vindt ze de waarheid, schokkender dan ze ooit gedacht had, maar ook bevrijdend voor een nieuw leven met een nieuwe liefde aan haar zijde.

Leesplezier

Jan Moran is in de VS een zeer geliefde auteur van tientallen romantische en historische boeken. ‘De chocolatiers’ is de eerste in het Nederlands vertaalde titel. Een prettig boek om te lezen, met een avontuurlijke inslag en vlot geschreven. Een roman in de lijn van Danielle Steel en Nora Roberts. Goed voor een flink aantal uren leesplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.