Beschikbaarheid geestelijk verzorgers tijdens coronacrisis

REGIO – Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare. In verband met het coronavirus kunnen ook levensvragen opkomen, door angst ziek te de worden, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of herinneringen aan de oorlog.

Meestal kun je met vragen terecht bij je eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Maar wat als dit netwerk ontbreekt, niet de beste plek is of dat het nu niet mogelijk is hiermee te verbinden? Dan kun je met levensvragen terecht bij Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-vecht en Noordoost- Overijssel. Hart voor levensvragen. Geestelijk verzorgers bieden ondersteuning door te luisteren. Zij zijn professionele geestelijk verzorgers verbonden met diverse ervaringen, speciale kennisgebieden en verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Zo is er altijd een geestelijk verzorger die aansluit bij de vraag en behoefte.

Contact

Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-vecht en Noordoost- Overijssel is in principe iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, op nummer: 06-12284592. Na een telefonische intake wordt een geestelijk verzorger benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, bij uitzondering van crisissituaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.