Berging van vliegtuigwrak in Millingen voorlopig uitgesteld

MILLINGEN – De berging van het Duitse gevechtsvliegtuig die in 1944 is neergestort nabij het buurtschap Millingen in de gemeente Dalfsen wordt voorlopig nog niet geborgen. Het ministerie van Defensie heeft dit besloten naar aanleiding van de coronamaatregelen. De start van de berging stond gepland voor 11 mei.

“Het is natuurlijk ontzettend jammer dat het ministerie van Defensie dit heeft moeten besluiten”, zegt burgemeester Van Lente. “We houden contact met het ministerie over een nieuwe datum. Want deze opgraving is om meerdere redenen erg belangrijk. Om te beginnen voor eventuele nabestaanden. Daarnaast zagen veel inwoners en de historische verenigingen uit naar de opgraving waarmee een stuk van onze historie weer wordt ingekleurd. Het is natuurlijk ook ontzettend jammer voor de aannemer en overige partijen die betrokken zijn bij de voorbereidingen van de berging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.