Touren in eigen auto om de maatschappij te helpen

(Advertorial)

ALMELO – Eventbureau Bcause uit Almelo, met ruim twaalf jaar ervaring in het organiseren van (rally)events, zet haar organisatorisch talent graag in om de maatschappij te helpen. Iedereen begeeft zich momenteel in een lastige tijd; veel mensen zitten thuis, lokale horeca zitten dicht en producenten kunnen hun producten beperkt aanbieden. Het team van Bcause ging in quarantaine met de vraag “Hoe kunnen we in deze uitzonderlijke tijd, een beetje positiviteit de wereld in brengen?”. Al gauw kwam het team uit op iets wat dicht bij hun expertise ligt: het organiseren van individuele tourritten voor koppels en gezinnen.

Een activiteit voor iedereen

De tourrit, onder de naam Drive Through, is geopend voor inschrijvingen en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Gezinnen zullen in hun eigen auto een route rijden aan de hand van een routeboek. Deze route kronkelt door het mooie buitengebied en komt onderweg langs enkele lokale producenten en horeca. Op deze locaties is er een pakket klaargemaakt met huisgemaakte producten en lekkernijen voor de inzittenden om mee te nemen. Een belangrijk uitgangspunt is dat gezinnen de auto niet uit mogen; alles wordt netjes klaargezet om mee te nemen. Bcause wil op deze manier gezinnen een leuke doch verantwoorde buitenactiviteit bieden en tegelijkertijd lokale horeca en producenten een hart onder de riem steken, door ze de mogelijkheid te geven om hun producten aan te bieden in deze lastige tijd.

Eerste routes in Overijssel

De Drive Through gaat van start met twee routes: editie Salland en editie Twente. Deze routes zullen elke dag beschikbaar zijn voor inschrijving, zo kunnen gezinnen op elke gewenste dag een Drive Through route rijden. In de nabije toekomst wil Bcause meerdere routes vanaf verschillende locaties in Nederland aanbieden. Alles met de hoofdregel dat hetgeen zij organiseren binnen de richtlijnen van het RIVM past. Afstand houden, in de auto blijven en een maximum aantal inschrijvingen per dag zijn enkele primaire voorwaarden die gehanteerd worden om het veilig te houden. Binnenkort zullen de inschrijvingen geopend worden, dit zal gaan via de website www.drivethroughrally.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.