‘Ach ja, weet je nog wel…’

Beeldbellen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

NIEUWLEUSEN – Vanaf maandag 13 april start het mantelzorgteam met ‘Ach ja, weet je nog…’. Twee keer per week, op maandagochtend en op donderdagochtend, komt een klein groepje van mensen met dementie en hun naaste, via de tablet of computer ‘online’ bijeen in een beeldbelprogramma om samen herinneringen op te halen. Dit gebeurt onder leiding van Janny en Ilja van het mantelzorgteam.

Geen dagbesteding

De meeste mensen met dementie hebben door de coronamaatregelen momenteel geen dagbesteding. Dat betekent in veel gevallen dat ze samen met hun partner of een andere naaste thuis zijn. Het mantelzorgteam houdt online bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun naaste. Tijdens deze bijeenkomsten worden met elkaar herinneringen opgehaald aan de hand van verhalen, foto’s, liedjes en gebruiksvoorwerpen. Door dit samen te doen verbetert het contact tussen de persoon met dementie en de mantelzorger.

Positieve momenten

De online bijeenkomsten zijn twee keer per week en duren ongeveer een uur. Het zijn positieve momenten waaraan zowel de mantelzorger als degene met dementie, veel plezier kan beleven. ‘Ach ja, weet je nog….’ is een aangepaste variant van de cursus ‘De Kracht van Herinneringen’.

Mensen die vragen hebben of mee willen doen kunnen zich aanmelden via de email: i.bomers@saamwelzijn.nl of telefonisch via: 06-19218070. Bent u (nog) niet zo heel erg vaardig met de computer of de tablet, dan wordt u (op afstand) geholpen om met een klein groepje te kunnen beeldbellen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.