Zoekplaatje

Dit is één van zes foto’s met als bijschrift ‘gedenksteen woningbouw De Strangen’. De foto’s zijn gemaakt in 1967 in Ommen. Op een van de andere foto’s (haw_59162) staan o.a. Dirk Bosscher, de heer J.W. Heijink met vrouw en dochter, en de heer G. Martens. We willen graag meer informatie over deze gelegenheid, de ‘gedenksteen’ (eerste steen gelegd door), het betreffende gebouw en/of de personen die op de foto staan. Wie helpt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 60 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Henny Ardesch-Harmsen en Bert Boerdam voor de informatie over het vorig zoekplaatje (Pottenbakkerij ‘d’Aardenkruuk’ in Lemelerveld) uit deze reeks, samenvattend: De pottenbakkerij was gevestigd in de oude melkfabriek aan het kanaal, hoek Kerkstraat-Migaweg, in Lemelerveld. In de oude melkfabriek zat ook fietsenmaker Gait Stappie. De man op de foto is waarschijnlijk Jan Spek, de zoon van de eigenaar van de pottenbakkerij. Henny Ardesch-Harmsen: “De pottenbakkerij vroeg om oude kranten en daarvoor kreeg je dan een vaasje (met foutje).” Van Bert Boerdam kregen we nog een naam van een tweede persoon (Henk van Driessen) die op een van de andere foto’s van de pottenbakkerij staat.

Met dank aan Marietje Hulsman voor de aanvullende informatie over zoekplaatje 57 (week 7) uit de 2-wekelijkse reeks van Herman Wigbels (vliegtocht voor abonnees van het Sallands Dagblad in 1967). Van Ton Klein Koerkamp wisten we al dat de rondvlucht een prijs was voor het afsluiten van het zoveelste ?? abonnement op het Sallands Dagblad. Het gaat om het 10.000ste abonnement (van het Sallands Dagblad) voor prijswinnaar Jan Overgoor uit Raalte.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_59164 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.