Zoekplaatje van de Week

Deze week de tweede helft van een foto van de bevrijding van Dalfsen, afkomstig uit het Fotoarchief van de Gemeente Ommen. De eerste helft van deze foto is in week zes gepubliceerd en heeft nog geen reacties opgeleverd. Het is één van zeven bevrijdingsfoto’s die (ooit) zijn aangeleverd door G. Hetsemans uit Ommen. Het mooie van deze foto is dat er duidelijk herkenbare gezichten op staan. We zijn benieuwd of er aan de hand hiervan nog namen zijn te achterhalen. Wie helpt?

In het kader van 75 jaar vrijheid is er op de website OudOmmen.nl veel historisch materiaal te zien over de bevrijding van met name de regio Ommen. Zo zijn we 27 februari gestart met een reeks artikelen “Ommen op weg naar de bevrijding – 75 jaar vrijheid”, geschreven door Harry Woertink en is er op de beeldbank (OudOmmen.nl/beeldbank -> Onderwerp -> 2e Wereldoorlog) veel beeldmateriaal aanwezig over de 2e Wereldoorlog waaronder de bevrijding. Ook de eerstvolgende nieuwsbrief ” ’t Zuute Plassie” van de stichting OudOmmen.nl zal geheel worden gewijd aan 75 jaar vrijheid.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer U0000-4, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door C-Studio Ommen, interieurstyling: Ieder persoon, elke woonwens en elk budget is uniek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.