Yvonne Meijer snelt naar goud op NK-cross

KRAGGENBURG – Zaterdag en zondag stonden de nationale kampioenschappen cross op de atletiekkalender. Plaats van handeling was het NETL park in Kraggenburg. De organisatie was in handen van de atletiekvereniging AV NOP uit Emmeloord, dat een zwaar parcours had uitgezet, met veel hoogteverschillen. Zes atleten van de ACO-selectie schreven zich in voor deze wedstrijd.

Zaterdag 8000 meter

Bij de masters presteerde Yvonne Meijer uitstekend. Ze kon prima mee met de eerste lopers. Uiteindelijk wist de atlete uit Wuitharen een rappe 35.04 neer te zetten en pakte hiermee goud in de klasse V-40.

Zondag 2500 meter

Deze afstand staat bekend als lastig en wordt gevreesd om het zeer hoge tempo dat continu wordt gelopen. In wezen is het een lange sprint die pas na 2500 meter stopt. Bij de vrouwen-senioren scoorde Aline Kootstra de zevende plaats in een snelle 9.32. Daarmee was haar doel, een plaats bij de eerste tien en een minuut sneller dan een jaar eerder, bereikt. De senioren William van Eeken en Robert Gerritsen finishten in respectievelijk 9.10 en 9.19.

Junioren/Pupillen

Bij de junioren-C zette Nora Assink op haar 2000 meter met 8.17 een prima tijd neer. In het eindklassement vond ze zichzelf terug op plaats twaalf. Pupil Ize Diepman had er zin in. Ze liet de klok na 1500 meter stil staan bij 7.12. Daarmee werd ze vierde, nipt buiten een podiumplaats.

Foto: Yvonne Meijer in Kraggenburg op weg naar goud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.