Home / / Winnaars regionale voorleeswedstrijd in Ommen

Winnaars regionale voorleeswedstrijd in Ommen

DALFSEN/OMMEN – De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Noa Hofsink en Noor Berkel. Noa zit op basisschool De Uitleg in Dalfsen. Ze las voor uit ‘Kinderen met een ster’ van Martine Letterie. De jury bewonderde haar rustige en duidelijke manier van voorlezen. Haar stemgebruik was prima en ze bracht de emotie goed over, ook door rust in te bouwen. Noor zit op basisschool Sint Bernardus in Ommen. Haar fragment kwam uit ‘De Heksen’ van Roald Dahl. De jury prees haar om de goede verstaanbaarheid en het contact met het publiek. Ook las ze in een prettig tempo voor.

Negen kandidaten afkomstig uit Ommen, gemeente Dalfsen, gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd in Theater De Carroussel. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal die (onder voorbehoud, red.)) plaatsvindt op woensdag 1 april.

De jury bestond dit jaar uit: Dirry van de Grampel, oud-jeugdspecialist bibliotheek, Bert Nonkes, schrijver, muzikant/tekstschrijver, organisator en Hilly Schepers, voorlezer Boekstart

De presentatie van de avond was in handen van Goochelaar Jan. Hij liet ook een aantal goocheltrucs zien en die vielen goed in de smaak. De winnaars kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes.

Foto: Leo van den Berg

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.