Wielerspektakel van Ommen krijgt een vervolg

OMMEN – Stichting Wielerronde Ommen heeft de Tweede Besthmenerberg Wielerronde van Ommen gepland op zaterdag 29 augustus 2020. De wielerronde wordt gereden over hetzelfde parcours als in 2019. Wijziging ten opzichte van een jaar eerder is dat het startschot later in de middag klinkt.

Kort na de ronde heeft het stichtingsbestuur een degelijke evaluatie gehouden. Uit deze evaluatie kwam naar voren dat de winkeliers het lastig vonden dat het centrum de gehele middag afgesloten was. Het bestuur heeft dit signaal opgepakt en besloten het parcours pas vanaf 17.00 uur af te sluiten. Omstreeks 17.45 uur wordt gestart met de dikke bandenrace, bestemd voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Omstreeks 18.15 uur is de start van de funclasse (recreanten). Voorafgaande aan het hoofdprogramma is een koers gepland met oud-wielrenners, waaronder deelnemers aan de Tour de France. Na deze koers volgt het klapstuk, een koers met eliterenners, amateurs en beloften.

Op vrijdag 21 augustus, in de week voor de ronde, wordt in café-restaurant Flater om 20.00 uur een wielercafé gehouden. Rob Kleinsman (ex-wielrenner en presentator bij de Tour de France) is zeker van de partij. Presentator van dit wielrenforum is Meine Seinen, koersdirecteur van het Profspektakel van Steenwijk en ooit een verdienstelijk amateurrenner.

Meer info: www.rondevanommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.