Wie wordt de voorleeskampioen van Noord-Oost Overijssel?

11 maart strijden negen kinderen om een plek in de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

REGIO – De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Momenteel is deze wedstrijd in volle gang en de halve finale staat voor de deur. Op woensdag 11 maart strijden negen voorleeskampioenen uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Twenterand om kampioen te worden in de regio Noord-Oost Overijssel. Uiteindelijk gaat uit elke provincie één kandidaat door naar de landelijke finale op 27 mei 2020.

Voorleeskampioen Noord-Oost Overijssel

De kampioenswedstrijd voor Noord-Oost Overijssel vindt plaats op woensdag 11 maart in de theaterzaal van de Carrousel (Chevalleraustraat) in Ommen. Vanaf 19.00 uur ‘s avonds strijden negen kandidaten om een plaats in de provinciale finale op woensdagmiddag 1 april in het ZINiN Theater in Nijverdal. Twee van hen gaan door.

De jury bestaat dit jaar uit: Dirry van de Grampel, oud-medewerker bibliotheek, Bert Nonkes, schrijver, muzikant/tekstschrijver, organisator, Hilly Schepers, voorlezer Boekstart. Zij beoordelen de voorlezers volgens criteria die in alle rondes gelden. Elke voorlezer krijgt maximaal vijf minuten de tijd voor een korte introductie en het voor te lezen fragment. De kandidaat mag zich laten vergezellen door twaalf supporters. De presentatie van de avond is in handen van Goochelaar Jan.

De deelnemers zijn

Noa Hofsink De Uitleg Dalfsen
Noortje van Westreenen De Spiegel Dalfsen
Noor Berkel St.-Bernardus Ommen
Yara Backers Het Koloriet Ommen
Melissa Brandts, De Bron De Krim
Anne Grootenhuis De Marsweijde Hardenberg
Vayèn van Os Weemewereld Vriezenveen
Anne Kremer De Maten Den Ham
Silke Strijk De Regenboog Vriezenveen

Landelijke finale 27 mei

De landelijke finale is een fantastisch voorleesfeest, waar de hele klas naartoe mag. De winnaar van de landelijke finale mag zich de Nationale Voorleeskampioen noemen krijgt een wisseltrofee voor school, een eigen trofee en boekenbonnen. Ook wordt de landelijke winnaar een jaar lang Kinderdirecteur van het inspirerende en avontuurlijke Kinderboekenmuseum.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.