Vrienden van Dalfsen bieden een huiszwaluwtil aan

DALFSEN – Op vrijdag 28 februari hebben de Vrienden van Dalfsen een huiszwaluwtil geplaatst in de Bellingeweer, in de buurt van de Vecht. Er is een paal van zes meter met bovenkap en een onderkap met achttien nestjes deskundig in elkaar gezet en geplaatst. Hierbij kwam een trekker van de gemeente Dalfsen goed van pas. “Hopelijk worden de achttien nestkastjes snel bewoond”, aldus de Vrienden van Dalfsen.

Initiatiefneemster Esther Jansen ventileerde het idee voor een huiszwaluwtil bij het bestuur van de Vrienden van Dalfsen. In overleg met de gemeente is de locatie bepaald. Vervolgens zijn een bouwvergunning en een omgevingsvergunning aangevraagd. Met behulp van de gemeente die de kosten van de vergunning voor haar rekening nam, kwam er groen licht. Ook is er toestemming verleend door de buurtbewoners en de huurder van dit gebied.

Officiele Opening

Op woensdagmiddag 18 maart om 14.00 uur is de officiële ingebruikname en overdracht aan de gemeente Dalfsen, waar een ieder voor is uitgenodigd. Om 13.45 uur wordt er verzameld op de parkeerplaats bij IJsclub Stokvisdennen, waar wethouder Ruud van Leeuwen acte de présence geeft. Vanaf deze plek gaan de belangstellenden gezamenlijk naar de plaats van de til, die door Esther Jansen onthuld wordt

Voor genodigden is er naderhand een bijeenkomst, waar de gemeente Dalfsen een lezing verzorgt over de biodiversiteit in het buitengebied. Erwin Goutbeek geeft een lezing over de diverse soorten zwaluwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.