Uit Hei en Dennen: The Cavern Beatles

  Zaterdagavond reden verloofde en ik met lieve vrienden naar Utrecht. Daar komen we zelden, dus keken we onze ogen uit naar de hoge gebouwen en de vele mensen die door de feestelijk verlichte straten winkelden. Wij hadden een missie. De Beatles zouden optreden in het immense Tivoli Vredenburg theater. De parkeergarage is vlakbij en er bleek nog tijd te zijn in één van de vele locaties een lekkere cappuccino te drinken.
  Daarna in Tivoli onze jassen afgeleverd en de zaal in, waar we onze grandioos goede zitplaatsen vonden. Prachtige kijk op het podium, niets zat ons geluk in de weg. Om 8 uur precies stormden de nieuwe Beatles, een coverband genaamd THE CAVERN BEATLES naar hun plekken op het podium. De eigenlijke Beatles houden het al jaren voor gezien, die treden niet meer op. Ja, af en toe Paul McCartney, maar dat is inmiddels ook wel voorbij. Leken de nieuwe kevers op de originele uitgave? NEE. Zongen ze net zo goed als Paul John George en Ringo? JAZEKER!  Hun mimiek, muziek en zang bruiste als van het originele viertal. De zelfde setting, gitaren, kapsels en kleding en met een fenomenaal zang- en muzikaal talent. Ze gebruiken tijdens hun shows originele  instrumenten en kostuums. Klassiekers, zoals Yesterday, She loves you en Hey Jude werden voortreffelijk gezongen en gespeeld.
  Hun enthousiasme werkte op iedereen, waardoor zelfs IK, houten Klazien, mee deinde en meeklapte. Wat een sfeer, zoveel ouderen van rond de 70 die niet stil konden blijven zitten en het ritme met hun hele lijf en ledematen overnamen.  Het viertal zweepte ons op tot uitzinnige jeugdige vreugde. Iedereen werd weer tiener, twintiger, dertiger. Wat een verrukking! Weg waren stijve spieren, kwakkelige lijven en broze botten. Alle bekende songs kwamen uiteraard voorbij, met voortreffelijke gitaar en bassist begeleiding. Ze waren er weer, onze eigen Beatles. Paul Mc Cartney omarmt deze tributeband, zij mogen als enige het beeldmerk van de Beatles gebruiken en de originele teksten zingen.
  Wij voelden ons weer heel even jong en dynamisch, wat een prachtige memorabele avond. Na afloop vertrokken we weer huiswaarts, onderweg natuurlijk ons enthousiasme uitend. Nog even for ever young, we want to be for ever young. Verloofde heeft zijn drie dochters gek gemaakt met alle Beatles verhalen, dus willen zij OOK… maar alleen als pappa ook mee gaat. Dat is prachtig hè, de drie dochters met pappa naar het Beatle concert.
  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.