Uit Hei en Dennen: Ophokplicht

  Nu verloofde en ik, sinds vrouwe Corona over ons heerst, niet aan elkaar kunnen ontsnappen, komen wij tot de verrassende ontdekking dat wij het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Want daar kom je in deze ophoktijden wel achter hè. En waarom Corona volgens mij vrouwelijk is? Ze besluipt je van achteren, houdt je in haar greep en blaast met grote kracht een horde viruscellen in neus en mond. Je hoort en ziet haar niet, maar ze is er wel degelijk, dat is het venijnige.

  Nee, wij hebben haar tot nu toe ontweken. Er is maar één die op straat komt en dat is verloofde, zijnde snel en behendig. Ja, iemand moet de hondjes uitlaten en zo af en toe levensmiddelen in slaan hè. Dus ik kom slechts in en rond het huis. Vind ik dat bezwaarlijk? Welnee, ik vind het wel knus zo, met z’n tweetjes. Daar kom ik nu dus pas achter. Waarom? Omdat verloofde vroeger altijd onderweg was naar en voor belangrijke zaken. Hij kon nergens gemist worden. Hij is al snel ergens voorzitter, en dat kan ik me goed voorstellen, want hij is wijs, heeft een enorm analytisch vermogen, onthoud alles en weet zin en onzin in 3 seconden te ontwarren.

  En nu heb ik hem helemaal voor mezelf. Ik hoef lange ministerraad monologen niet te volgen, alle kennis niet te analyseren, de kranten niet te ontcijferen, daarvoor heb ik mijn eigen wijze raadsheer, die de opgenomen kennis doseert naar dat wat mijn vrouwenbrein aan kan. Zijn en mijn dochters raadplegen hem, diverse vrienden en mede clubleden dito, onder het motto “niet je zelf kwellen, maar Gerrit bellen”. Hij vindt deze logica in denken, doen en handelen zelf heel gewoon. Had ik dat ook maar, hoewel, dan liepen we elkaar in de weg en daar komt heisa van. Nee, het is goed verdeeld bij ons. Hoewel, dan zou ik ook moeten bijdragen in vernuft en logica, hmm, wat draag ik aan wijsheden bij?

  Oké, ik spreek mijn talen redelijk tot goed, literatuur kennis voorhanden, heb humor, gevoel voor ironie en sarcasme, behulpzaam, contactvriendelijk, goed luisteraarster… Oké, verder kom ik even niet, maar wellicht dat vrienden en vriendinnen nog wat fraais in mij kunnen aanvullen. Wat ik dus niet leuk vind, is huishoudelijk werk. Of het moet ontstellend vies of een warboel zijn. Kijk, dan heb je eer van je werk.

  BLIJF CORONA DE BAAS LIEVE MENSEN!
  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.