Uit Hei en Dennen: Ontreddering

Het is niet meer in te dammen. Vorige week leek het niet zo’n vaart te lopen, terwijl we deze week worden gebombardeerd met vermaningen en verplichtingen. De toespraak van onze minister- president hakte er in. Nog nooit had ik hem zo indrukwekkend horen en zien spreken. Wij zijn in oorlog tegen een onzichtbare vijand. Ook in Ommen zijn de eerste zieken gemeld. Dat je er van dood kunt gaan, dat was wel bekend, maar niet dat het in zo’n moordend tempo zou gaan.

De senioren van nu zijn het kwetsbaarst. Verloofde en ik zijn op deze leeftijd. Dus wat nu te doen? Binnenblijven, boodschappen laten brengen en de deuren dichthouden? Het lijkt heel simpel, maar het is nogal een opgave hè. Kun je je helemaal uit de maatschappij terugtrekken. Ja, in een hutje op de hei misschien. Of moedig zijn, naar buiten gaan en de corona binnen laten? Je schijnt het niet te kunnen ontlopen. De symptomen zijn zo ontzettend akelig en griezelig. Daar moet je dan doorheen en alleen als je geluk hebt kom je er na een week of drie redelijk ongeschonden uit. Het is net Russisch roulette.
Verloofde is wat moediger, vooral nu het lot niet te ontlopen valt. Beter nu dan over vier weken? Heb je het maar achter de rug. Na een glas port en een frikandel, (als de nood hoog is kom je tot bizarre combinaties} kwamen we tot de conclusie dat we “er doorheen moesten”, moedig voorwaarts, op naar het niet te ontkomen lot. Het moet toch! Nu ben je nog één van de weinigen, over een aantal weken word je niet eens meer behandeld, als zijnde “op een leeftijd waar de maatschappij alleen maar last van heeft.”

Hoe pakken we dit aan? Daar hoef je niet veel voor te doen. Je begeeft je op straat of in de Albert Heijn en bij pech niet besmet te raken is er altijd nog de wachtruimte in ziekenhuizen. Er wordt voorgesteld met z’n allen voor onze huizen een pakkend lied aan te heffen. Het is even zoeken naar een treffende veelzeggende tekst, behorend bij moed en vertrouwen. Hand in hand kameraden, hand in hand voor Nederland, geen woorden maar daden, Corona in de brand. Kon je maar een fikkie in haar steken hè! Waarom ik Corona vrouwelijk acht? Het is een sterk virus met enorme overlevingskracht, het zal dus zeker vrouwelijk zijn.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.