Toneelgroep Oese Volluk geeft extra voorstelling

OMMEN – Donderdag 5 maart en vrijdag 6 maart speelde Toneelgroep Oese Volluk in een uitverkochte Carrousel het blijspel: Opoe in the War. Het is uniek dat Theater Carrousel met het streektoneel, weken van te voren al twee maal uitverkocht is. “Het succes heeft ongetwijfeld te maken met het thema 75 jaar vrijheid. Plus dat we dit seizoen meer dan anders ervaren hoe waardevol mond tot mond reclame is”, aldus schrijver en speler Alfred Klein.

De schrijvers van Oese Volluk hebben gebeurtenissen uit WOII, die in de regio hebben plaatsgevonden in het stuk verwerkt. Bijvoorbeeld de wapendroppingen met de codeberichten die op radio Oranje werden uitgezonden. Hoofdrolspeler Evert Eijkenaar kreeg te maken met de Arbeitseinsatz. De Duitsers waren veel hout nodig en dwongen mannen vier weken lang bomen te kappen in Ommen en Junne.

Vanwege de grote belangstelling heeft Oese Volluk besloten om een extra voorstelling te geven. Deze voorstelling vindt plaats op zaterdag 2 mei in de Trefkoele+ in Dalfsen. Dit is echt de laatste keer dat Oese Volluk met het blijspel Opoe in the War, de bezoekers meeneemt naar de jaren ’40-’45. Nog één keer kan iedereen beleven hoe deze jaren in het Vechtdal zijn beleefd. Reserveer op tijd de kaarten via: www.oesevolluk.nl of bel naar 06 – 33 31 33 55

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.