Home / tweetpost / Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers

OMMEN – De landelijke maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus hebben een grote impact op de Ommer samenleving. Zo ook op zelfstandige ondernemers uit de gemeente. Speciaal voor hen is er een tijdelijke overbruggingsregeling ingesteld. Deze regeling biedt zelfstandigen inkomensondersteuning aan voor het eerste levensonderhoud.

Zelfstandige ondernemers die aanspraak willen maken op de tijdelijke overbruggingsregeling kunnen via de website een formulier invullen. De gemeente Ommen neemt vervolgens telefonisch contact met hen op. Voorwaarde voor de regeling is dat de zelfstandige ondernemer woont in de gemeente Ommen en financiële problemen heeft door de coronacrisis.

Inkomensondersteuning
De inkomensondersteuning start binnen vier weken, voor een periode van maximaal drie maanden. Deze termijn gaat in als er door de zelfstandige ondernemer en de gemeente een akkoord bereikt is over de inkomensondersteuning. Het is hierbij mogelijk om met voorschotten te werken. De ontvangen inkomensondersteuning hoeft later niet terugbetaald te worden.

Lening voor bedrijfskapitaal
Door de financiële situatie kan een lening voor bedrijfskapitaal voor zelfstandige ondernemers noodzakelijk zijn. De tijdelijke overbruggingsregeling geldt daarom ook voor een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,-. Bij het verstrekken van deze lening wordt de mogelijkheid tot uitstel van de aflossingsverplichting opgenomen. Daarnaast geldt voor de lening een lager rentepercentage dan normaal van toepassing is.

Website
De website www.ommen.nl/corona wordt door de gemeente ingezet om het laatste nieuws rondom de getroffen maatregelen voor de bestrijding van coronavirus te communiceren. Via deze pagina is ook veel informatie voor ondernemers te raadplegen. De website wordt dagelijks geactualiseerd.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.