Home / Nieuws / Streekmuseum Ommen tijdelijk naar de Brugstraat

Streekmuseum Ommen tijdelijk naar de Brugstraat

OMMEN – Het Streekmuseum in Ommen wordt vernieuwd en daarom wordt het vanaf 11 april tijdelijk gehuisvest in een leegstaand winkelband aan de Brugstraat in Ommen. Behalve het Streekmuseum is in dezelfde Brugstraat ook het historisch rijwielmuseum gevestigd. Beide musea zijn onderdeel van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) en haken in op het thema ‘75 jaar vrijheid’.

Het streekmuseum laat een collectie zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Ook worden films vertoond over de oorlogsjaren. Het rijwielmuseum geeft de bezoekers een goed beeld van de ontwikkelingen van de fietsen door de jaren heen met ook aandacht voor de oorlogsjaren. Verder worden fietsverzamelobjecten tentoongesteld evenals historische kleding afkomstig van het CCO.

Beide musea openen op 11 april 2020 de deuren de dag waarop Ommen de bevrijding viert en als start van een nieuwe seizoen. De openingstijden van het Streekmuseum zijn: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur.

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.