Schriftelijke vragen over preventie woninginbraken

OMMEN – De fractie van de Volkspartij Ommen Vooruit stelde vorige week schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen over de woninginbraken, die recentelijk met name in Ommen Zuid, hebben plaatsgevonden.

De partij benadrukt in de brief dat in de beleidsvisie van de veiligheidsregio IJsselland en in de begroting 2020 van de gemeente in Ommen is aangegeven dat voorkoming van woninginbraken, prioriteit nummer 1 heeft.

De fractie van de VOV heeft keukentafelgesprekken gevoerd met de slachtoffers van de woninginbraken en gesproken over de impact, de gevolgen en de nasleep.Tijdens deze gesprekken gaven inwoners aan niets te merken van preventie vanuit de politie. Daarom wil de fractie van de VOV weten welke acties er zijn genomen ter voorkoming van woninginbraken, welke afspraken er gemaakt zijn (gezien de beleidsvisie) ter voorkoming van woninginbraak, welke extra maatregelen er (na de inbraakgolf) in Ommen Zuid genomen worden. En of het college bereid is, om samen met de politie in Ommen Zuid een voorlichtingsbijeenkomst te houden en de bewoners te informeren over de genomen preventieve maatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.