Politiek verwoord: VVD

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord:

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 maart zal Ilona Lagas afscheid nemen als raadslid van de gemeente Ommen. Ze heeft een functie aanvaard als bestuurder in het domein Openbaar Onderwijsbestuur, hetgeen conflicteert met haar aanstelling als raadslid.

Ilona Lagas is bij haar aftreden bijna 30 jaar prominent politiek actief geweest. Een raadslidmaatschap van vijf jaar in de Gemeente Nieuwleusen werd, na verhuizing vervolgd door een periode van 25 jaar actieve politiek in de Gemeente Ommen. Na een korte periode als commissielid opereerde zij dertien jaar als raadslid en gedurende acht jaar als wethouder en één jaar als waarnemend wethouder. Met als belangrijkste taakgebieden; centrum visie en ruimtelijke ordening. Haar wijze van politiek bedrijven en benaderbaarheid heeft haar bemind gemaakt, maar ook vergruisd. Haar omdenken heeft veel mensen geïnspireerd, zelfs het ambtelijk apparaat heeft zij hier anders leren denken. Zeker op gebied van ruimtelijke ordening heeft zij met dit corps een mooi stukje vakwerk afgeleverd. Ze heeft het gemeentelijk omgevingsplan opgezet, een voorloper van de omgevingsvisie, waar op dit moment vele gemeentes in Nederland mee worstelen. Zij heeft hiermee landelijke bekendheid gekregen en is door het ministerie uitgeroepen tot ambassadeur voor deze omgevingsvisie.

Na haar twee periodes wethouderschap is zij in 2018 weer toegetreden tot de fractie en heeft zij op de achtergrond de nieuwe fractie klaar gestoomd om het stokje over te nemen.

De afgelopen jaren is zij gezichtsbepalend geweest voor VVD Ommen alsook op allerlei andere regionale en landelijke platforms. Zij is goed bereikbaar en makkelijk aanspreekbaar voor iedereen en steekt haar mening niet onder stoel of banken, er is veel respect voor haar werkwijze en optreden, zowel binnen als buiten de raad van Ommen.

We zullen de scherpe debatten die ze voerde missen, als ook haar kennis en kunde op zowel politiek als plaatselijk gebied. Sinds haar aftreden als wethouder heeft ze scherp ingezet op de ontwikkeling van de fractie van de VVD, kennis delen en trainen op diverse gebieden zodat de fractie voorbereid was op haar mogelijke vertrek. De fractie is er klaar voor om het stokje van haar over te nemen, Ilona heeft verzekerd dat ze op de achtergrond altijd beschikbaar blijft.

De huidige fractie, Richard Smits(fractievoorzitter), Robbin Hutten en Egbert Veldhuis(plaatsvervangende commissieleden), gaat er de komende tijd alles aan doen om de VVD-Ommen binnen de raad goed te vertegenwoordigen. Na het vertrek van Ilona, zal Robbin Hutten geïnstalleerd worden als raadslid. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen Plaatselijk Belang van Witharen en neemt deze mee in de fractie.

Het zal niet gemakkelijk zijn om zonder Ilona Lagas verder te gaan, we zullen haar zeker missen. We wensen haar veel succes in haar nieuwe rol, die op haar lijf geschreven is.

Foto: (V.l.n.r.) Robbin Hutten, Ilona Lagas-Meijer en Richard Smits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.